Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Bald Cap

Bald Cap

Baldcap

175 kr/st (inkl. moms)
Lager: Ej i lager
Artnr: baldcap

Bruksanvisning 

Avfetta och tvätta med Grimas Cleansing Lotion innan du kan börja arbeta på huden. Torka sedan huden torr med en servett. 

Knyt händerna, stick in dem i plastmasken och sträck ut den så att du kan kontrollera den. Stå bakom den som ska bära masken och be honom/henne hålla tummarna uppåtvända med naglarna mot pannan så att masken kan föras på från framsidan och bakåt med hjälp av tummarna. Se till att punkten på framsidan sitter på mitten och att det finns tillräckligt utrymme under hårfästet. 

Anpassa flintskallehättan så att den sitter stramt och blankt med hela huvudet täckt och utan synliga veck.

Första limfasen 

Fäll upp kanten framtill och sätt en sträng lim ca 2 cm under hårfästet med Grimas Mastix Extra. Följ en eventuell pannrynka för att få en naturlig övergång. Låt linjen med lim löpa ner till tinningarna. Fäll upp kanten framtill på pannan och tryck lätt för att fördela limmet. Fäll sedan ner kanten igen. Låt den nu torka 15 sekunder och fäll ner kanten igen: se till att flintskallehättan sluter till om huvudet utan veck.

Frigör öronen 

Märk ut öronen. När du efterbehandlar kanterna med aceton tar du även omedelbart bort skissen som du gjort med Make-up Pencil. När du börjar med att klippa flintskallehättan i rätt modell, måste den sträckas ut ordentligt. För att säkerställa att flintskallehättan inte går sönder på grund av spänningen eller klippen, smälter du ett hål av aceton i hättan i den riktning du klipper i. 

Gå tillväga på följande sätt: Dra ner flintskallehättan så att det spänner något i masken. Doppa en bomullspinne i aceton (arbeta inte för blött) och smält ett hål i gummiflinten. 

Tips: eventuellt kan du smälta flera hål längs linjen för att lättare kunna klippa. 

Klipp nu försiktigt upp hålet vertikalt från överkanten. Gör likadant på andra sidan. Ta ut öronen genom hålen på hättan. 

Klipp flintskallehättan i modell på samma vis längs med polisongerna och se till att där är tillräckligt utrymme att limma fast. Du kan alltid göra ytterligare förändringar i kanterna senare

 

Andra limfasen 

Be nu modellen som ska använda flintskallehättan sitta absolut rakt. Sätt en limsträng ca 2 cm längs med polisongerna. Låt denna linje med lim perfekt ansluta sig till den första limranden längs pannan. Låt inga springor komma emellan. Arbeta enligt samma princip: fäll upp kanten, stryk på lim, ta ner kanten, tryck lätt och fäll upp igen. Låt torka 15 sekunder innan du fäller ner masken igen längs polisongerna. 

Gå nu till baksidan av huvudet. För att försäkra dig om att hättan inte slits sönder, använd aceton för att smälta ett hål i hättan i den riktning du klipper i. Fäll upp flintskallehättans kant. Applicera en limsträng ca 2 cm från hårfästet i nacken till ungefär halvvägs bakom öronen. Dra ner flintskallehättan över bakhuvudet och dra båda kanterna framåt. Så sluter den åt ordentligt runtom och spänns. Fäll upp den igen, låt torka i 15 sekunder och stäng sedan flintskallehättan definitivt.

 

Arbeta bort skarvarna 

Obs: du arbetar bort skarvarna med bomullspinnar med aceton. Du behöver 15-20 bomullspinnar eftersom acetonen löser upp plastskaften. Doppa inte använda bomullspinnar på nytt i acetonet. 

Ta en bomullspinne med aceton och gör ett hål mitt i limranden på pannan. Klipp vertikalt från hålet. Arbeta sedan från detta hål med acetonens hjälp att göra en snygg övergång från flintskallehättan till huden. Gör så här: dutta flera gånger, med en bomullspinne doppad i aceton, horisontellt över mitten av limranden och smält ner plasten med en vertikal rörelse. 

Obs: fortsätt arbeta med små stycken och utgå från mitten av limranden så att du följer dess form och rörelse. Klipp ett hål i mitten av limranden baktill på masken och gör på samma sätt på baksidan av huvudet i riktning mot baksidan av öronen.

 

Färga gummiflinten med Grimas Camuflage Make-up Pure eller med de kraftiga färgerna från serien Crème Make-up Pure. 

Arbeta med spatel eller en torr, ren makeupsvamp och applicera Camouflage Make-up Pure med en duttande rörelse. Arbeta utåt från mitten av gummiflinten och neråt mot kanterna. Arbeta eventuellt in tillsammans med ansiktsmakeupen. 

Fixera/matta eventuellt ut med Transparant Powder, Fixing Powder, Make-up Powder eller Colour Powder.

Borttagning av gummiflinten
Dutta med en bomullspinne dränkt i Grimas Mastix Remover över limranden så att den lossnar. Lim- och makeupresterna tas bort med Mastix Remover. Massera in huden med Grimas Multi Remover eller Cleansing Cream, torka därefter med en servett. Rengör huden därefter med Grimas Cleansing Lotion.

 


Tillbaka

Andra har även köpt:

FX Smink/Maskering

Mastix Extra 10 ml
Grimas Mastix Extra är ett starkt häftande lim avsett för huden, det används för att limma fast bland annat Ullcrêpe musta...
35 kr

FX Smink/Maskering

Worbla's Black Art
              
från 124 kr

FX Smink/Maskering

UHU Por-lim, tub 40 g
Ett UHU-lim specialutveklat för plastmaterial.
60 kr

FX Smink/Maskering

Mastix Remover
Mastix borttagningsmedel Grimas Mastix Remover är ett medel som används för borttagning av Mastix Extra, även från latex ...
75 kr

Populära produkter