Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Epoxiharts 141

Epoxiharts 141

Epoxiharts 141

Epoxiharts 141 används för att göra smycken, invändiga och utvändiga dekorationer och skulpturer. Det är speciellt avsett för att gjuta t.ex. statyetter, skulpturer och vattenimitationer i blomsterarrangemang och dioraman. Finns i förpackningarna: 750g, och 1,5kg.

Det är ett ofärgat tvåkomponentsharts som är helt genomskinligt och praktiskt taget saknar lukt. Tiden det tar för det att bli geléaktigt är 6-7 timmar, vilket gör att det blir mycket tåligt. Slutligen blir det glaslikt och mycket hårt.

Med Epoxiharts 141 kan du gjuta helt genomskinliga föremål eller gjuta in objekt och du kan även använda det för att täcka tyg, foton eller målningar. Hartset kan dessutom användas till laminering tillsammans med en glasförstärkning, t.ex. glasfiberväv, glasfibermatta eller Verranne (glasull).

Arbetar du med ett föremål som är tjockare i godset än 10x10 cm riskerar Epoxihartset att gulna vid härdning. Gulnar därefter endast aningen på grund av solljus och tål utomhusbruk och frost.

För större objekt kan vi ta hem ett annat Epoxi, som heter TRD 50, kontakta oss då på kinn@kinn.com.

Gjuter du med Epoxi 141 i silikon rekommenderar vi dig att använda ett släppmedel, då det sliter på silikonet. Epoxi 141 poleras med en polerpasta när du tagit ut den ur silikonen.

Det som skiljer Epoxiharts 141 från Polyglass är att Epoxiharts 141 saknar lukt, inte krymper, inte är ömtåligt och lättare att dosera. Rekommendation: Blanda inte mindre volym än 100 gram (A) + 50 gram (B), då mindre mängder är svårare att dosera rätt.

Tål upp till 110 grader.

 

Egenskaper: Två komponenter, färglös och fullständigt transparent.

Teknisk information: Hårdhet (Shore A9) 70 D. Gelning vid 25 °C 6-7 timmar. Avformning efter 12 till 24 timmar. Rengör med aceton – Arbetstemperatur 20°C. Dosera och mät upp i vikt för bästa reslutat.

Användningsområden: Hartset kan användas vid tillverkning av transparenta eller ofärgade föremål. Det kan täcka tyg, foton och kan skiktas med glasfiberväv.

Applicering: Skaka om behållaren med hartset ordentligt före användning för att det ska homogeniseras. Blanda noggrant 100 delar harts med 50 delar katalysator. Häll långsamt blandningen i formen för att undvika luftbubblor.

Färgämne: opak eller transparent epoxi.

Fyllmedel: metallpulver, fosforescerande pulver, sand, sten, flis, icke fuktiga fyllmedel.

Hållbarhet: 3 månader i oöppnad förpackning.

 


Vi rekommenderar

multi gloss deco-art

Färg till Polyuretanharts 100 ml
Används för att färgsätta Polyuretanharts. Färgen har mycket hög mättnad och bör doseras gradvis för att nå önskad nyans.
156 kr/st

Tillbaka

Andra har även köpt:

Utvalda produkter

RTV-Silikon 181 -  Original formula
RTV-silikon 181 är ett multifunktionellt silikon med hög hållfasthet som används för att göra detaljerade reproduktioner a...
från 498 kr

multi gloss deco-art

Vinamold
Vinamold är en geléartad vinylharts lämpligt för flexibla, semiflexibla och fasta gjutformar. Hårdheten beror på sort och ...
från 230 kr

Utvalda produkter

Alginat
Alginat passar utmärkt om du ska göra avgjutningar av ansikten, händer, byster, eller av organiska material som frukter, v...
från 154 kr

multi gloss deco-art

Färg till Polyuretanharts 100 ml
Används för att färgsätta Polyuretanharts. Färgen har mycket hög mättnad och bör doseras gradvis för att nå önskad nyans.
156 kr

Populära produkter