Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Formstenen Calmix® LM-370

Formstenen Calmix® LM-370

Formsten - Calmix®

Formstenen Calmix® LM-370 är ett lätt murbruk av en speciell cementtyp, särskilt framtagen för att man ska kunna gjuta och avforma snabbt och enkelt. Calmix® är frostbeständigt och kan användas för att göra trädgårdsstatyetter, fontäner, ornament, skulpturer och basreliefer i gjutformar av olika material.

Det kan också användas för formning, för att göra handgjorda ramar för utomhusbruk och för att reparera listverk, ornament, skiljeväggar och innertak. Calmix® är sandstensfärgat och kan färgas med pigment. Det är inte alls en betong, med den effekt betong ger. Har formstenen packats och blivit hård i förpackningen är det bara att slå sönder den till ett fint pulver igen och bland med vatten som vanligt.

Du blandar 3 delar Calmix-pulver med 1 del vatten. Hanteringstiden är omkring 10 minuter. Avformningstiden - dvs. från det att materialet läggs i formen tills formen tas bort - är 3 timmar vid 20°C.

Innan du låter Calmix ligga i vatten under lång tid, måste den torka i 2 veckor. Detta om du skall t.ex. göra en fontän.

Vill du gjuta med Calmix i en gipsform rekommenderar vi att du först lackar den med Schellack och därefter ett lager med Vaselin.


Vi rekommenderar

Utvalda produkter

RTV-silikon 70 HR
Gjuta betong
från 441 kr/st

Tillbaka

Andra har även köpt:

Formsten

Metallpulver
Fyllnadsmaterial som fyller din avgjutning med ett äkta material som ärgar, rostar eller får den patina du önskar.
från 124 kr

Formsten

Epoxiharts 141
Epoxiharts 141 används för att göra smycken, invändiga och utvändiga dekorationer och skulpturer. Det är speciellt avsett ...
från 313 kr

Formsten

Gips, syntetiskt
Det här är ett vitt, hårt gjutgips utformat för att göra reliefer, modeller (statyetter, skulpturer, ornament) och gjutnin...
från 59 kr

Formsten

Pipett
Rör där man suger upp eller droppar små vätskemängder, som till exempel härdare.
28 kr

Populära produkter