Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Formstenen Calmix® LM-370

Formstenen Calmix® LM-370

Formsten - Calmix®

Formstenen Calmix® LM-370 är ett lätt murbruk av en speciell cementtyp, särskilt framtagen för att man ska kunna gjuta och avforma snabbt och enkelt. Calmix® är frostbeständigt och kan användas för att göra trädgårdsstatyetter, fontäner, ornament, skulpturer och basreliefer i gjutformar av olika material.

Det kan också användas för formning, för att göra handgjorda ramar för utomhusbruk och för att reparera listverk, ornament, skiljeväggar och innertak. Calmix® är sandstensfärgat och kan färgas med pigment. Det är inte alls en betong, med den effekt betong ger. Har formstenen packats och blivit hård i förpackningen är det bara att slå sönder den till ett fint pulver igen och bland med vatten som vanligt.

Du blandar 3 delar Calmix-pulver med 1 del vatten. Hanteringstiden är omkring 10 minuter. Avformningstiden - dvs. från det att materialet läggs i formen tills formen tas bort - är 3 timmar vid 20°C.

Innan du låter Calmix ligga i vatten under lång tid, måste den torka i 2 veckor. Detta om du skall t.ex. göra en fontän.

Vill du gjuta med Calmix i en gipsform rekommenderar vi att du först lackar den med Schellack och därefter ett lager med Vaselin.


Vi rekommenderar

Utvalda produkter

RTV-silikon 70 HR
Gjuta betong
från 441 kr/st

Tillbaka

Andra har även köpt:

Silikon - Polyaddition

Träspatel
100 stycken träspatlar i en liten låda.
49 kr

Utvalda produkter

Alginat
Alginat passar utmärkt om du ska göra avgjutningar av ansikten, händer, byster, eller av organiska material som frukter, v...
från 154 kr

Utvalda produkter

Chavant NSP Soft
Chavant NSP (Non Sulphur Plastiline) är en professionell modellera. NSP sortimentet har en högre vaxhalt med fin "lerkänsl...
100 kr

Silikon - Polyaddition

Färg till transparent harts
Koncentrerade transparenta färgämnen i flytande form som kan blandas sinsemellan. Den här färgen är avsedd för genomskinli...
125 kr

Populära produkter