Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Formstenen Calmix® LM-370

Formstenen Calmix® LM-370

Formsten - Calmix®

Formstenen Calmix® LM-370 är ett lätt murbruk av en speciell cementtyp, särskilt framtagen för att man ska kunna gjuta och avforma snabbt och enkelt. Calmix® är frostbeständigt och kan användas för att göra trädgårdsstatyetter, fontäner, ornament, skulpturer och basreliefer i gjutformar av olika material.

Det kan också användas för formning, för att göra handgjorda ramar för utomhusbruk och för att reparera listverk, ornament, skiljeväggar och innertak. Calmix® är sandstensfärgat och kan färgas med pigment. Det är inte alls en betong, med den effekt betong ger. Har formstenen packats och blivit hård i förpackningen är det bara att slå sönder den till ett fint pulver igen och bland med vatten som vanligt.

Du blandar 3 delar Calmix-pulver med 1 del vatten. Hanteringstiden är omkring 10 minuter. Avformningstiden - dvs. från det att materialet läggs i formen tills formen tas bort - är 3 timmar vid 20°C.

Innan du låter Calmix ligga i vatten under lång tid, måste den torka i 2 veckor. Detta om du skall t.ex. göra en fontän.

Vill du gjuta med Calmix i en gipsform rekommenderar vi att du först lackar den med Schellack och därefter ett lager med Vaselin.


Vi rekommenderar

Utvalda produkter

RTV-silikon 70 HR
Gjuta betong
från 441 kr/st

Tillbaka

Andra har även köpt:

Utvalda produkter

RTV-Silikon EC 13    2x1 kg
RTV EC 13 Ett användarvänligt, genomlysande silikon med ypperlig detaljåtergivning. Kemikalieresistent, åldersbeständig, ...
1 013 kr

Silikon - Polyaddition

Marmorpulver
Du får en marmoryta som går att polera upp.
från 39 kr

Silikon - Polyaddition

Polyvinylalkohol
Polyvinylalkohol är ett släppmedel och porfyllningsmedel som motverkar att gjutmaterialet fastnar i formen. Det används ti...
från 88 kr

Silikon - Polyaddition

Chavant NSP Medium
-
100 kr

Populära produkter