Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Gips, syntetiskt

Gips, syntetiskt

Gips, syntetiskt

Det här är ett vitt, hårt gjutgips utformat för att göra reliefer, modeller (statyetter, skulpturer, ornament) och gjutningar. Det har fördelen att det är lätt att hantera och varken behöver förberedas eller torkas. Det färdiga föremålet får en porslinslik, mycket precis och hård struktur utan luftblåsor.

Genom att blanda 1 del vatten med 3 delar gips får man en blandning som är mycket lätt att arbeta med. I och med den tjocka konsistensen kan du lätt arbeta med lager.

Syntetiskt gips kan blandas med vanligt gips för att få bättre egenskaper. Gipset kan färgas med pigment. Det kan användas för latex eller latexskum för att få hårda gjutformar och det går att gjuta i alla sorters formar. Gipset kan också användas med en speciell förstärkning för att göra ihåliga och fasta avtryck.

Detta gips drar inte till sig vatten en gång det har härdat.

Vill du gjuta silikon i detta gips rekommenderar vi dig att använda vaselin, som du värmer upp med en hårtork, som släppmedel. Vill du vara extra säker på att det släpper så penslar du formen med schellack. Gipset tål temperaturer på upp till 800 grader.

Densitet
2,1/cm3

 Tillbaka

Andra har även köpt:

transparent colors

UHU Plus - Epoxi Lim 2 komponent baserad
UHU 2 Komponent Epoxilim baserad Handläggningtid: 5 mn Fullständig härdning: 20mn Ingår Blandning material Sten, Beton...
117 kr

transparent colors

Bald Cap
BALD CAP Gummiflint Grimas Bald Cap är en transparent, elastisk plastmask avsedd för engångsbruk inom film, TV och teat...
175 kr

transparent colors

Träspatel
100 stycken träspatlar i en liten låda.
49 kr

transparent colors

Färg till Polyuretanharts 100 ml
Används för att färgsätta Polyuretanharts. Färgen har mycket hög mättnad och bör doseras gradvis för att nå önskad nyans.
156 kr

Populära produkter