Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Ornament i polyesterharts

Det här är en beskrivning av hur du kan reproducera ett ornament av den franske skulptören Guimard. Guimard är en representant för jugendstilen och hans verk var ursprungligen i brons. Vi fyller därför polyesterhartset med bronspulver för att få en perfekt reproduktion.

 

Här kan du lära dig att gjuta ett ornament i polyesterharts i en form av silikon (Esprit Composite RTV-silikon 151-181).

 

 

Tips och råd

- Den ideala gjuttemperaturen är 20 ˚C

- Problem med luftblåsor kan bero på att du har rört om för kraftigt. Häll hartset långsamt mot en kant och låt det ligga ett tag.

 

- Krackeleringar och sprickor kan bero på för mycket katalysator eller för hög rumstemperatur. Kyl gjutformen med vatten eller i luften, alternativt gör formen tunnare.

 

- Om materialet gulnar ska du kyla gjutformen eller använda mindre katalysator.

 

- Om ytan blir klibbig kan det bero på fukt eller för lite katalysator. Värm upp formen innan själva gjutningen (ca 50 till 110 ˚C i 30 minuter till 1 timme) och rengör den noggrant.

 

Insekter och plantor bör torkas i förväg och det är viktigt att få bort allt vatten.

 

- Polyesterharts som förstärkts med glasull är ett starkt och lätt material som kan gjutas i hårda gipsformar eller mjuka vinyl- eller silikonformar där de hålls på plats av en gips- eller polyesterkappa

 

Tryck på steg för steg knappen för en utförlig beskrivning.

 

Kom ihåg!

Glöm inte att ha en våg, aceton, overall, ansiktsmask och ett doseringskärl hemma. Samt schablonpensel, stålull och de färger behöver för önskad effekt.

 

Se till att du har allt du behöver innan du börjar. 

 

Material som ingår:

Pipett

Latexhandskar (100 st i storlek medium)

Polyesterharts (1 kg)

Glasfiberväv (50 x 50 cm)

Metallpulver i brons (500 g)


Tillbaka

Populära produkter