Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Plasticrète

Plasticrète

Plasticrète

Plasticrète är ett giftfritt akrylharts som lämpar sig för att tillverka konstnärlig dekor, arkitektoniska föremål, gjutverktyg, syntetisk sten och stilfulla reproduktioner för inomhus- och utomhusbruk. Hartset reagerar med ett lämpligt fyllmedel och bildar en fast massa utan att krympa.

Det är en användarvänlig produkt som varken påverkas speciellt av rumstemperaturen eller kräver några speciella försiktighetsåtgärder. Den är alltså speciellt lämplig för amatören. 

För att få en slutprodukt som liknar sten eller metall går det utmärkt att tillsätta naturligt eller annat pigment och metalliskt pulver.

Dosering: 2 delar A (pulver) + 1 del B (flytande). Börja alltid med att röra om i de två delarna, lungt och noga, innan du blandar ihop dem. Rör även om i pulvret.

Materialet tillåter en hel del exprimenterande med doseringen av A+B och egentligen finns där ingen speciell regel. Det enda du behöver tänka på är att om du vänder på proportionerna, så måste du låta det torka under en mycket längre tid.

Avformning ca 3 timmar


Olika sätt att gå tillväga:

- Gjut i klump för att få en fast och tät massa.

- Applicera lagren med en pensel, lägg till glasfiber eller glasfiberväv. På så sätt får man lätta lager med mycket hög hållfasthet.

- Laminera i ett lager till 10-20 mm tjocklek genom att lägga till 7-10 % glasfiber tills det får en seg konsistens. Applicera med en spatel eller för hand och avsluta med en fuktig svamp. Det färdiga föremålet får en mycket hög böjhållfasthet.

- Laminera genom att varva glasfiberväv som har ett fleraxlat trådsystem med glasfiberpastan. Den färdiga produkten blir lätt och kommer att ha ett högt mekaniskt motstånd. 50 % av de mekaniska egenskaperna har uppnåtts redan efter 15 timmar vid 20 °C.

 


Tillbaka

Andra har även köpt:

Utvalda produkter

RTV-Silikon 181 -  Original formula
RTV-silikon 181 är ett multifunktionellt silikon med hög hållfasthet som används för att göra detaljerade reproduktioner a...
från 498 kr

Harts/Resin

Träspatel
100 stycken träspatlar i en liten låda.
49 kr

Harts/Resin

Gips, syntetiskt
Det här är ett vitt, hårt gjutgips utformat för att göra reliefer, modeller (statyetter, skulpturer, ornament) och gjutnin...
från 59 kr

Harts/Resin

Plaxtin, italiensk lera
Plaxtin är en grå, mycket formbar modellera (hård, medium och mjuk) som används för att forma, gjuta, och för att göra sku...
från 117 kr

Populära produkter