Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


Polyuretanharts

Polyuretanharts

Polyuretanharts

Hartset kan användas för att göra mycket verklighetstrogna återskapningar av komplexa ytor. Låg krympning. 

Det här är ett praktiskt taget luktfritt harts som är mycket lättflytande och stelnar fort. Det är ett exakt och mycket tåligt material som passar utmärkt för att tillverka detaljerade föremål som modellbilar, modellflygplan, statyetter, inramningar, dekor och lågreliefer.

Polyuretanharts kan kombineras med alla torra fyllmedel, som till exempel elast, och kan användas till trä- och metallimitationer som är perfekta vad gäller såväl utseende som densitet. Hartset kan drygas ut upp till gränsen för gjutbarhet (1/1) med fyllmedlet mikroballong för att minska både vikten och literpriset. Du kan också experimentera med sågspån, gips, krita, frigolitkulor etc.

Eftersom avformningstiden, dvs. tiden det tar innan du kan ta ut din form, är 30 minuter kan du göra stora serier i formar av RTV-silikon. Den sammanlagda tiden för stelning är ungefär en halvtimme.

En gång hartset har stelnat tål det en värmekälla på max 110 grader. Tänk på att det är viktigt att röra om de båda delarna innan du blandar del A och B. Vill du dessutom lägga till pigment, så lägg till det i de båda delarna innan du blandar ihop dem. Du ska lägga i max 5% pigment.

Polyuretanhartset lämpar sig för att kallgjuta brons. Du lägger då ut bronspulver på hela ytan i din silikonform och gjuter därefter i.

Vill du använda polyuretanharts i anknytning till djur så vänta i 2-3 dagar efter härdning innan du stoppar det i akvariet eller terrariet.

Dosering/blandning:

50:50. Blanda väl under 30-60 sekunder och gjut inom de första minuterna, medan resinet fortfarande är lättflytande.

Hårdhet efter avslutad härdning:

Shore D, 84 vid 20 grader eller 80 vid 70 grader. 


Tillbaka

Andra har även köpt:

Harts/Resin

Silikonpigment 61 gr
Färgpasta för silikon. 61 gram Färger fär att tona/färga silikon. Dosera försiktigt eftersom färgerna är mycket intensiva...
85 kr

Utvalda produkter

RTV-silikon 70 HR
Gjuta betong
från 441 kr

Harts/Resin

Färg till Polyuretanharts 100 ml
Används för att färgsätta Polyuretanharts. Färgen har mycket hög mättnad och bör doseras gradvis för att nå önskad nyans.
156 kr

Harts/Resin

Gipsbindor 4,60mx12,50cm
Rullen har en längd på 5 meter och är 12 centimeter bred.
från 52 kr

Populära produkter