Ja tack, till nyhetsbrev!

Blogg RSS för Blogg

Länkarna fungerar!

Vi hade länge problen med länkar till vissa arbetsbeskrivningar. Nu är det avhjälpt!
2013-02-04

Kortbetalning


RTV-Silikon 3428, silikon för livsmedel

RTV-Silikon 3428, silikon för livsmedel

Silikongummi RTV-3428

563 kr/st (inkl. moms)
Lager: I lager
Artnr: ESP278450

Silikonet används på konditorier för att forma socker, choklad, mandelmassa mm. Tål en temperatur på upp till 250 grader i cirka 1 timme. Silikonet som är halvgenomskinligt/vitt är slitstarkt, har liten krympning och låg vidhäftning. God åldersbeständighet. 1 kg.

Egenskaper
Det här är ett tvåkomponentssilikon som tvärbinds genom polyaddition vid rumstemperatur. Silikonet är enkelt att använda och kännetecknas av att ha en hög rivhållfasthet och elasticitet. Andra utmärkande kännetecken är att det har mycket goda mekaniska egenskaper och har en mycket god stabilitet vad gäller att behålla formen.

Användning
RTV 3428 lämpar sig speciellt väl när det handlar om att tillverka tekniska föremål med goda mekaniska egenskaper och hög elasticitet (till exempel skarvar och munstycken för kablar, elastiska skarvar, stötdämpande föremål osv.) Tack vare att silikonet är flytande kan man tillverka det man vill med en enda gjutning. För serieproduktioner kan det vara bättre att använda maskiner med automatisk dosering.

Silikonet härdas i rumstemperatur. RTV 3428 fäster inte vid andra material (vilket gör att man inte behöver använda något släppmedel).

Tillvägagångssätt
Blanda komponenterna A och B i förhållandet 100/10. Det bästa är om du sedan tömmer blandningen under vakuum för att på så vis undvika luftbubblor. Du kan också lägga på en skikt med pensel innan du gjuter på resten. När du blandar komponenterna är det viktigt att se till att behållarna är ordentligt rena. Eftersom detta är ett silikon som rekommenderas för gjutning av ätbara material är detta än viktigare. RTV 3428 innehåller nämligen en katalysator som kan kontamineras av vissa gifter som svavel, aminosyror, tennsalt (som man hittar i torkmedel för konventionella RTV-silikoner).

Del A: halvgenomskinlig

Del B: vit

Hårdhet: 28 ShoreA

Icke-härdad produkt

Detta silikon ska inte användas mot hud, använd då vårt RTV-silikon 730, hud och kropp.


Tillbaka

Andra har även köpt:

Silikon - Polyaddition

Mjuk polyuretanharts  2x1 kilo
Mjuk transparent bärnstensfärgat 2-komponents polyuretanharts, färdig att använda.  avformningsbar efter 3-4 timmar Bra m...
625 kr

Utvalda produkter

RTV-Silikon 181 -  Original formula
RTV-silikon 181 är ett multifunktionellt silikon med hög hållfasthet som används för att göra detaljerade reproduktioner a...
från 498 kr

Silikon - Polyaddition

Träspatel
100 stycken träspatlar i en liten låda.
49 kr

Silikon - Polyaddition

Mjuk röd skål
Praktisk, prisvärd och lagom stor bägare. Tillverkad i mjuk plast som gör att de flesta rester lossnar lätt. Att skålen är...
15 kr

Populära produkter