Page 20 - Gjutformar och gjutning_Flip PDF
P. 20

Detaljerade beskrivningar
gör det lätt att förstå hur du jobbar med gjutformar och gjutning
Är du sugen på att göra en handavgjutning i gips eller kanske en ansiktsavgjutning? Har du lust att återskapa ett föremål, reparera en skadad ram eller göra avgjutningar i gips eller harts av en modell i lera?
I den här utförliga handboken kan du läsa om en rad olika metoder för formtagning. Här presenteras grundläggande begrepp, olika verktyg och gjutmaterial som alginat, gipsbindor, gips, latex och silikon. Författarna visar hur man tillverkar och använder olika slags formar, till exempel återanvändbara formar, formar med gipskappa och engångsformar, och berättar om material som kan användas till avgjutningarna: gips, kompositsten, harts, vax och metall med låg smältpunkt. De detaljerade beskrivningarna gör det lätt att förstå de olika gjutmetoderna, hur man bäst häller gjutmaterialet i formen eller hur man penslar på det i lager. Boken avslutas med ett kapitel om dekorationer och patinering.
De drygt 300 fotona och bilderna i boken, föreställande allt ifrån restaurering av ramar till vaxgjutningar, är alla tagna i professionella ateljéer och hjälper dig att lyckas med dina avgjutningar.
För dig som är nybörjaren fungerar den här boken som en pedagogisk handbok full av utförliga beskrivningar. Om du redan arbetar med formtagning och gjutning, eller har hållit på med det ett tag, innebär den i stället en fantastisk chans för dig att ytterligare förkovra dig i ämnet.
Art nr 511675
ISBN 978-91-7251-167-5 9 789172 511675
www.hegas.se


   16   17   18   19   20