Alginat

Alginat är ett medel som passar utmärkt för gipsavgjutning av händer, fötter, barnfötter, ansikten, byster eller andra organiska material så som frukter och keramik. Alginat är ett naturligt och allergifritt material som inte irriterar varken slemhinnor, hud eller munhåla. Alginat klumpar inte, är enormt pålitligt och är dessutom skonsamt mot modellen som du gör avtryck av. Det är därför ett idealiskt material när du snabbt vill göra kopior av ömtåliga föremål. För att få en fin avgjutning i gips kan du använda Alun i formen av Alginat.

Vad är alginat?

Alginat är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som när det blandas med vatten blir till en fyllig pasta eller gelé som du kan använda när du ska gjuta former av något. Alginatet bildar en film som kan dras av och som du sedan kan använda för att göra avgjutningar. Alginat är ett vitt pulver som blandas med vatten för att bilda en pasta. Pastan stelnar inom några minuter (10 minuter i 20 grader C).

Alginat för gipsavgjutningar

Med alginat kan du skapa helt fantastiska 3D avgjutningar av händer, fötter och andra kroppsdelar. Materialet är ogiftigt och kan användas av både barn och vuxna. Vi har samlat användarbeskrivningar där vi visar olika sätt att gjuta med olika metoder och olika material. Där får du utförliga beskrivningar om hur det går till och vad du behöver för att gjuta t ex en hand eller ett ansiktsavtryck i alginat.

Alginat Clevercast Premium

Nu introducerar vi Clevercast Premium Alginat som är ett exklusivt formmaterial som har alla fördelar du får med vanligt alginat så som enkelt handhavande och snabb reaktion/stelning, men är också ett tätare och starkare samt mer detaljtroget alginat med mycket hög rivstyrka. Clevercast Premium Alginat är baserat på en unik kombination av högkvalitativa ingredienser som gör att det är idealt alginat för att skapa avtryck av händer, fötter, ansikte eller annan kroppsdel. Det är mycket användarvänligt och den enkla blandningen skapar ett minimum av luftbubblor och klumpar. Blandningen har en jämn konsistens samt en oöverträffad elasticitet och rivhållfasthet.

Unika egenskaper hos Clevercast Premium Alginat:

  • Speciellt utformad för gjutning av både små och stora kroppsdelar
  • Lätt att blanda med minimala klumpar och luftbubblor
  • Unik kombination av hög elasticitet och rivhållfasthet
  • Mycket hög detaljåtergivning
  • Gips och harts kompatibel
  • Fräsch ljusgrön färg
  • Obehandlad och är därför luktfri
  • Dammar ej
  • Icke giftigt och säkert för alla delar av kroppen.
  • Kan förvaras i 3 år.

Detta alginat är inte lämpligt för tandvård.